Херсонська ОВА заборонила вʼїзд іноземним волонтерам до деяких громад

Влада Херсонської області запровадила заборону для іноземних волонтерів на в'їзд до низки небезпечних громад Херсонщини. Тепер для цього треба отримувати погодження. Цьому передувала російська атака на місто Берислав, унаслідок якої загинули двоє громадян Франції. Про це повідомила у Телеграм Херсонська ОВА за підсумками засідання Ради оборони області.

Відтепер без погодження з обласною військовою адміністрацією та військовим командуванням до населених пунктів, які постійно обстрілює російська армія, не пускатимуть представників іноземних, консульських установ чи представництв міжнародних організацій. 

"У воєнний час ніхто не може гарантувати безпеку, але ми маємо чітко фіксувати перебування людей у місцях активних бойових дій", — наголосив перший заступник очільника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій. 

Заборона поширюється на такі населені пункти: Кізомис, Велетенське, Берегове, Янтарне, Дніпровське, Білозерка, Приозерне, Комишани, Зимівник, Антонівка, Придніпровське, Садове, Микільське, Понятівка, Токарівка, Новотягинка, Іванівка, Тягинка, Львове, Ольгівка, Бургунка, Миколаївка, Одрадокам’янка, Козацьке, Веселе, Берислав, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк, Новокаїри, Республіканець, Милове, Качкарівка, Саблуківка, Дудчани, Гаврилівка, Михайлівка, Золота Балка та Осокорівка.

Нагадаємо, 1 лютого росіяни убили й поранили у Бериславі на Херсонщині волонтерів із Франції. 

Як повідомлялося, у МЗС Франції заявили, що росії доведеться відповісти за смерть двох волонтерів - громадян Франції.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті