Головним муфтієм України став львівський імам, змінивши на посту донецького, що пішов на фронт

Колишній муфтій из Донецька Саід Ісмагілов, що пішов на фронт, повідомив, що муфтієм (вища духовна особа у мусульман-сунітів) Духовного управління мусульман України «Умма» став львівський імам шейх Мурат Сулейманов. Про це він повідомив 8 листопада у Facebook.

«Новим муфтієм Духовного управління мусульман України «Умма» обрано імама мусульман Львова і Галичини шейха Мурата Сулейманова. Це один з найосвіченіших мусульманських релігійних діячів України», – пише Ісмагілов.

Нагадаємо, що Саід Ісмагілов 13 років був муфтієм Духовного управління мусульман України «Умма», духовним і богословським лідером. Він переселенець з Донецьку, з якого був змушений виїхати у 2014 році, а у 2022 році  - з Бучі.

З початком повномасштабної війни росії проти України Саід Ісмагілов склав свої повноваження, записався спочатку у тероборону, а потім пішов на фронт.

У ЗМІ повідомлялось, що наразі єкс-муфтій  служить у ЗСУ, він водій-стрілець, парамедик, займається евакуацією поранених з передової.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті