Глава ЦРУ заявив у Сенаті про загрозу втрати Україною "значних територій" без допомоги США

Україна стоїть перед загрозою втрати у 2024 році значних територій без підтримки з боку США. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс, - повідомляє російський опозиційний Телеграм-канал The Moscow Times.

"Без істотної допомоги у вигляді додаткових асигнувань, мені здається, попереду набагато похмуріше майбутнє. Україна, ймовірно, втратить територію, і, мабуть, істотну територію у 2024 році", - зазначив Бернс на слуханнях у спеціальному комітеті з розвідки Сенату США.

За його словами, в України закінчуються боєприпаси, а у США - час на надання допомоги. Він навів як приклад Авдіївку, яку ЗСУ довелося залишити в середині лютого після чотирьох із половиною місяців оборони через брак снарядів.

"Коли високопоставлений український колега розповів мені, що сталося, він зазначив, що люди билися стільки, скільки могли, у них закінчилися боєприпаси, а росіяни продовжували прибувати. Я вважаю, що без підтримання поставок у 2024 році ви побачите ще більше прикладів, подібних до Авдіївки", - зазначив глава ЦРУ.

Відмова Конгресу схвалити допомогу Києву на $61,4 млрд стане "величезною історичною помилкою", попередив Бернс. Водночас, на його думку, додаткове фінансування допоможе Києву втриматися у 2024 і 2025 роках, "повернути наступальну ініціативу" і вести переговори "з позиції значної сили". 

Як повідомлялося, директор ЦРУ таємно відвідав Україну в середині лютого.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті