Німеччина готується до "таємної націоналізації" дочки Газпрому" - Welt

Уряд Німеччини готується до проведення таємної націоналізації колишньої "дочки "Газпрому" - компанії SEFE. Про це повідомляє Welt.

Зазначається, що SEFE (Securing Energy for Europe) до 2022 року мала назву Gazprom Germania GmbH. Для її націоналізації німецький уряд таємно створив холдингову компанію, яку можуть використати для націоналізації у короткостроковій перспективі.

"Це було підготовлено в травні 2022 року виключно як запобіжний захід для будь-яких заходів з реструктуризації", - заявила представник міністерства, слова якої наводить газета.

Зазначається, що колишня донька "Газпрому" перебуває під опікою Федерального мережевого агентства Німеччини. Своєю чергою у міністерстві у справах економіки та захисту клімату Німеччини підтвердили, що їм було відомо про заснування холдингової компанії.

Видання зазначає, що керуючими директорами компанії стали два юристи німецького підрозділу міжнародної юридичної фірми CMS.

Зазначимо, що ще в середині червня з'явилася інформація, що Шольц відмовився від повної націоналізації німецької частини "Газпрому", щоб не злити путіна.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті