Франція розпочала роботу зі створення спецтрибуналу для росії

Франція разом зі своїми європейськими та українськими партнерами почала працювати над створенням спеціального трибуналу із збройної агресії росії в Україні. Про це повідомляється на сайті французького МЗС 1 грудня.

У Парижі кажуть, що боротьба із безкарністю за злочини, вчинені росіянами в Україні, є пріоритетом для Франції. Тому країна допомагає українській прокуратурі та Міжнародному кримінальному суду розслідувати злочини, щоби винні були притягнуті до відповідальності.

"Про пропозицію створити спеціальний трибунал щодо злочину російської агресії в Україні. Ми почали працювати з нашими європейськими та українськими партнерами. Йдеться про досягнення найширшого консенсусу в міжнародному співтоваристві", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив 30 листопада, що для покарання росії недостатньо Міжнародного кримінального суду в Гаазі, і потрібно створювати спеціальний трибунал.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті