Федоров показав розробку FoxTac - робота для евакуації поранених з поля бою

Учасники кластера Brave1 розробили транспортер на дистанційному керуванні для евакуації поранених з поля бою. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров у ТГК 19 лютого.

"Дистанційно керована платформа для евакуації військових — розробка FoxTac", - зазначив міністр. 

За його словами, система повного приводу дає змогу їздити як на колісному ходу, так і на гусеничному. Платформа захищена від бруду й легко рухається важким бездоріжжям. Дистанція керування — до 700 метрів, запас ходу — до 10 км.  

"Конкретно цим роботом може керувати оператор за 700 метрів від того місця, де лежить поранений. Тобто оператор в безпеці, а це можливість і зберегти життя оператора, і врятувати пораненого.  Дослідні зразки FoxTac успішно пройшли попередні випробування. Зараз триває процедура кодифікації, яка дасть змогу постачати FoxTac у війська", - пише Федоров. 

"Приєднуйтеся до Brave1 (https://brave1.gov.ua/) зі своїми розробками і підсилюйте військових. Кластер підтримує розробників на всіх етапах — від організації випробувань і подання заявки на грант до допомоги з кодифікацією за стандартами НАТО. Розвиток технологій — наша ключова перевага в цій війні та спосіб зберегти життя захисників", - закликав міністр.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті