Федоров обговорив зі спецпредставником США з відновлення України цифрову реформу

Віцепрем'єр з інновацій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 15 січня зустрівся на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі зі спецпредставником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Про це Федоров повідомив у Телеграм

"еАкциз, розмитнення авто в Дії та інші цифрові реформи — що обговорили з Пенні Пріцкер у Давосі. Всесвітній економічний форум і марафон зустрічей команди Мінцифри в розпалі. Познайомився з Пенні Пріцкер, Спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України. Розповіли й надихнули пані Пріцкер цифровізацією, defence-tech, Дія.City та Мрією", - написав Федоров..

Міністр зазначив, що США, крім виділення коштів на потреби України, також допомагають залучати інвестиції приватних компаній.

"Інвестиції — це про win-win підхід, створення робочих місць, розвиток економіки та зростання ВВП. Проте для того, щоб прийшли інвестори, треба створювати сприятливі умови — відкритий ринок, прозору податкову та митну системи", - додав Федоров.

"Зараз команда Мінцифри вже працює над упровадженням еАкцизу, який боротиметься із сірим ринком, та розмитненням авто в Дії, що посилить прозорість роботи митниці", - наголосив він.

Як повідомлялося, Мінцифри оновить інтерфейс застосунку "Дія" і впровадить у нього ШІ-асистента. 

Нагадаємо, Фонд енергоефективності має намір завершити щонайменше 400 проєктів за програмою "ВідновиДім".

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті