Ердоган відвідає Сполучені Штати. За часів адміністрації Байдена це буде його перший візит у Білий дім

Ердоган відвідає США 9 травня. Про це заявив представник служби безпеки Туреччини, - пише Reuters.

"Президент Туреччини Тайіп Ердоган відвідає Сполучені Штати 9 травня, заявив у п'ятницю представник турецької служби безпеки, підготувавши підґрунтя для його першої зустрічі в Білому домі за часів адміністрації Байдена", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що візит до Вашингтона стане першим для Ердогана з 2019 року, коли він зустрівся з тодішнім президентом Дональдом Трампом, з яким у нього були хороші особисті зв'язки. Після обрання президента Джо Байдена у 2020 році Анкара прагнула ще однієї зустрічі віч-на-віч.

"Відносини між союзниками по НАТО, які тривалий час були напруженими через розбіжності з низки питань, відтанули після того, як Анкара ратифікувала заявку Швеції на членство в НАТО в січні, після 20-місячної затримки, яка викликала розчарування у Вашингтоні. Проте напруженість у відносинах зберігається, в тому числі на півночі Сирії, де американські війська є союзниками курдських бойовиків, яких Анкара вважає терористами", - пише видання.

Крім того, Вашингтон також вимагає від Анкари докласти більше зусиль, щоб зупинити транзит товарів до Росії, які, за його словами, використовуються у військових діях Москви в Україні.

Видання додало, що чиновник не надав жодної додаткової інформації про візит, але повідомив, що глава турецької розвідки Ібрагім Калин зустрінеться з членами Палати представників Конгресу США для обговорення запланованого візиту та інших двосторонніх питань.

Відомо, що у четвер і п'ятницю міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан і міністр оборони Ясар Гюлер також зустрілися з американською делегацією. Вашингтон і посольство США в Анкарі не надали негайних коментарів щодо цього візиту.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті