Екологічна катастрофа на Луганщині: населені пункти Сєвєродонецького району підтоплює через опади та знищення лісів

Невеликі населені пункти поблизу Сєвєродонецька зазнають підтоплення через те, що активні бойові дії знищили соснові ліси (Кремінський ліс. - "ОстроВ"), зима була досить теплою та з великою кількістю опадів. Про це повідомив начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі "Єдиних новин" 12 лютого.

"В екологічному плані є інформація про те, що населені пункти навколо Сєвєродонецька - сільські, невеличкі - там підтоплення. Це теж наслідки активних бойових дій", - сказав Власенко.

Він підкреслив, що підтоплення є наслідком знищення лісів. Крім того, йому сприяла не дуже холодна зима й велика кількість опадів.

"Все це дуже негативно впливає на побут місцевих мешканців", - зазначив Власенко.

Він також повідомив, що на території Сєвєродонецького району через негоду теж частково відсутнє електропостачання, але в цілому в значно менших масштабах, ніж на півдні області.

Зазначається, що через відсутність опалення та інших комунальних послуг ті люди з Сєвєродонецького району, в яких була можливість, виїхали на зиму в населені пункти, розташовані подалі від лінії фронту.

Раніше повідомлялось, що окуповані селища Сиротине та Борівське Сєвєродонецької громади страждають від підтоплення.

Статті

Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Всі статті