Директора Сєвєродонецької лікарні Водяника, якого підозрюють у розтраті, суд відпустив під особисті зобов'язаня

Директору Сєвєродонецької міської лікарні Роману Водянику, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів, , Самарський районний суд Дніпра обрав запобіжний захід 1 лютого. Про це з посиланням на власного кореспондента пише "Суспільне".

"Обвинувачення просило про тримання під вартою, суд вирішив: відпустити посадовця медзакладу під особисте зобов'язання. Також не задовольнив і клопотання відсторонити керівника лікарні від посади", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що керівника лікарні Романа Водяника підозрюють у розтраті та привласненні бюджетних коштів - це стаття 191 ч. 5 Кримінального кодексу. Справу про зловживання під час закупівлі лабораторії у комунальній лікарні розслідуються із вересня 2022 року, про підозру директору лікарні повідомили 30 січня 2024 року.

"Директор КПН "Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня" всупереч вимогам закону під час закупівлі електролабораторії, яка взагалі не передбачена статутом лікарні, була придбана. Крім того, встановлено експертизою завищення ціни на більше ніж 1,4 мільйона гривень", - цитує "Суспільне" представника прокуратури.

Роман Водяник наполягає на своїй невинуватості.

"Де закупка, яка була дешевша? Багато експертів, багато думок. Покажіть хоч одну закупку дешевшу. ... Немає закупівлі дешевшої, ніж проводить багатопрофільна лікарня. Хай слідчі органи доведуть і нададуть хоч одну копію, хоч одне посилання на звіт, але через систему "Прозоро", де була б більш дешева закупка", - заявив Водяник.

Раніше повідомлялось, що ексголова Верховного Суду Князєв вийшов з-під варти під заставу 18,168 млн грн.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті