Дуда заявив, що працює над створенням коаліції, яка передасть Україні танки Leopard 2 на повноцінну бригаду

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що веде роботу щодо створення коаліції, яка передасть Україні цілу танкову бригаду з Leopard 2. Про це 17 січня він заявив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Ми збираємо коаліцію, спільноту країн, які, я сподіваюся, передадуть танки Leopard. Тут ми розраховуємо на наших фінських партнерів, які мають ці танки. Є кілька європейських країн. Я сподіваюся, що союзники передадуть кілька чи десяток таких танків, завдяки чому для України буде сформовано як мінімум бронетанкову бригаду", - заявив Дуда.

Також він висловив сподівання, що рішення Польщі передати роту танків Leopard 2 Україні відкриє новий розділ у військовій допомозі. Зокрема, участь у цій допомозі може брати безпосередньо виробник німецьких танків.

При цьому глава МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто, також на форумі в Давосі, заявив, що його країна готова брати участь у постачанні танків Україні.

"Зараз тривають дискусії про передачу Україні танків Leopard. Я сподіваюся, що це рішення буде ухвалено, і Фінляндія, безумовно, готова зіграти свою роль у цій підтримці", - зазначив Хаавісто.

Нагадаємо, раніше у компанії Rheinmetall заявили, що підготовка німецьких танків Leopard до відправки в Україну може тривати до 2024 року.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті