"Довідки мають "ходити" за військовими, а не навпаки" - Шмигаль висловився про роботу військово-лікарських комісій

В Україні працюють над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій. Про це заявив у Телеграм прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Довідки мають "ходити" за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій. Експертна група спільно з Міноборони, МОЗ, Мінцифри, Мінветеранів представила свої напрацювання для розв’язання проблем у цій сфері. Наша мета — автоматизація та діджиталізація всіх процесів. Військові мають отримати належний та швидкий сервіс із відповідним рівнем обслуговування та поваги", - повідомив Шмигаль.

Прем'єр-міністр окремо виділив довідки про обставини поранення.

"Окремо приділили увагу отриманню довідки про обставини поранення з військової частини. Дав завдання напрацювати зміни, які зроблять цю послугу в цифровому форматі. Також доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого "військового ЦНАПу". Процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарської, але й медико-соціальної експертної комісії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у Верховній Раді незадоволені методами роботи військкоматів щодо вручення повісток і хочуть поставити питання руба. 

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті