"Дія" запустила бета-тестування за програмою заміни звичайних ламп на світлодіодні

Застосунок "Дія" запустив бета-тестування за програмою заміни звичайних ламп на світлодіодні. Про це повідомляє "Дія" у Telegram.

"Відкриваємо запис на бета-тест обміну 5 старих ламп на 5 нових — енергоощадних. Перехід на такий тип ламп дасть змогу в 15 разів зекономити електроенергію. Станьте першим користувачем нової послуги та заощаджуйте кіловати Україні з LED-освітленням", - йдетьяс у повідомленні.

Долучитися можуть громадяни України віком від 18 років за посиланням.

Так, на етапі бета-тесту послуга буде доступна у Вінниці, Черкасах, Одесі та Львові.

Через постійні обстріли росії українці змушені заощаджувати електроенергію та планувати свій час за графіками відключень світла. Тож ще один ефективний спосіб заощадити споживання електроенергії — користуватися більш економними лампами.

За оцінками фахівців, перехід на LED-лампи cкоротить споживання на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво зменшити дефіцит електроенергії в системі.

"Вже хочете тестувати? Перевірте, чи все зі списку про вас: 18+ років; маєте РНОКПП (податковий номер); раніше не отримували лампочки на Укрпошті", - зазначається у повідомленні.

Послугу в застосунку Дія реалізує Мінцифра спільно з Мінекономіки за підтримки Євросоюзу та АТ «Укрпошта».

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті