Держбанки Китаю вирішили обмежити роботу з Росією після загрози санкцій США

Державні банки Китаю вирішили посилити контроль за операціями з Росією після того, як США пригрозили карати порушників санкцій вторинними заходами. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з ситуацією джерела, - пише The Moscow Times.

За словами співрозмовників агентства, принаймні два великих банки КНР останніми тижнями запустили перегляд свого бізнесу з РФ, і насамперед - транскордонних операцій і фінансування російських клієнтів. Банки припинять обслуговування компаній, внесених до санкційних списків, і припинять надавати фінансові послуги російському оборонно-промисловому комплексу незалежно від того, в якій валюті і в якій юрисдикції відбуваються транзакції, кажуть джерела Bloomberg.

За їхніми словами, китайські банкіри розширюють перевірки своїх клієнтів і шукають серед них тих, чиї бенефіціари або контролюючі особи перебувають у Росії. Перевірки торкнуться і неросійських компаній, які ведуть бізнес із РФ або постачають у Росію товари через треті країни.

Кремль не може вплинути на політику державних банків Китаю, які вирішили посилити контроль за операціями з Росією і відмовитися від роботи з підсанкційними російськими компаніями, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ви знаєте, що Кремль не займається фінансовими операціями, це прерогатива інших відомств і, перш за все, тих компаній, які беруть участь у зовнішньоекономічній діяльності", - сказав Пєсков радіостанції "Коммерсант FM".

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті