Держбанк Індії припинив проводити платежі за російську нафту дорожчу за 60 доларів - Reuters

Індійський державний банк "Bank of Baroda" припинив проводити розрахунки за російську нафту, що перевищує межу в 60 доларів за барель. Про це 4 квітня повідомляє Reuters.

"Bank of Baroda вкрай обережний у розрахунках за російську нафту, куплену вище граничної ціни. Вони відмовили нам у врегулюванні платежів за барелі, вищі за стелю", - наводить видання слова одного з джерел.

Також повідомляється, що низка індійських нафтопереробників сплачували за російську нафту в дирхамах Об'єднаних Арабських Еміратів за ціною, яка перевищила 60 доларів за барель. Здебільшого ці виплати отримували трейдери з Дубая.

У результаті минулого місяця державний кредитор повідомив нафтопереробним підприємствам, що не здійснюватиме оплату за російські барелі, куплені за ціною, вищою за граничну. Про це агентству повідомили три джерела.

Таке рішення зроблено на тлі того, що ціни на російську малосірчисту нафту, таку як Sokol і ESPO Blend, яка в останні тижні продавалася за ціною близько 60 доларів за барель, можуть перевищити цінову стелю. Це буде пов'язано із загальним різким стрибком світових цін на нафту, викликаного недільним рішенням ОПЕК+ скоротити видобуток.

Джерела повідомляють, що проблеми з розрахунками за російську нафту можуть підштовхнути продавців до прийняття платежів у рупіях, принаймні, за барель, що перевищує граничну ціну.

"Ми не припиняли і не скорочували закупівлі російської нафти після рішення Bank of Baroda... Ми розглянемо можливість використання рупій для оплати нафти, закупленої вище граничної ціни", - сказало інше джерело.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Індія вирішила дотримуватися західних санкцій проти росії щодо ціни на нафту.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті