Справа "Боїнга": Гіркіна, Дубінського і Харченка засуджено до довічного, російського підполковника виправдано (ФОТО)

У справі про аварію "Боїнга" МН17 у липні 2014 року окружний суд у Гаазі 17 листопада засудив заочно до довічного ув'язнення громадян росії Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) та Сергія Дубінського, а також громадянина України Леоніда Харченка. Про це повідомляє ВВС.

"Окружний суд Гааги визнав винними двох росіян та одного українця в аварії малайзійського "Боїнга" в небі над Донбасом у липні 2014 року. На його борту перебували 298 людей, всі вони загинули, – сказано в повідомленні. – Суд визнав провину Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубінського та Леоніда Харченка доведеною".

Уточнюється, що четвертого обвинуваченого, Олега Пулатова (станом на літо 2014 року – підполковника запасу ВДВ росії), суд визнав невинним.

Наголошується, що суд визнав переконливими докази того, що літак був збитий ракетою "Бука", пущеною з населеного пункту Первомайський поблизу Сніжного, що підтверджується безліччю досліджень та свідчень.

"Недоліки, на які вказував захист, були незначними, і їх недостатньо для того, щоб вважати розслідування необ'єктивним. Матеріали російської сторони, навпаки, були непереконливими і часто були підробкою", – сказано в повідомленні.

Наголошується, що докази захисту про те, що суд не може ухвалити неупереджений вирок, оскільки головним джерелом інформації була СБУ, суд відкинув.

Уточнюється, що суд у справі про катастрофу літака, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпуру, проходив у Нідерландах, оскільки дві третини загиблих пасажирів рейсу МН17 були громадянами цієї країни.  

Раніше повідомлялося, що, відповідно до рішення Гаазького суду, "Боїнг" МН17 збили з території, контрольованої бойовиками "ДНР", якими керувала росія.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті