єВідновлення: жителі Донеччини подали майже 7500 заявок на отримання допомоги

Жителі підконтрольних Україні територій Донецької області подали 7488 заявок на отримання державної допомоги для відновлення пошкодженого внаслідок російської агресії житла. За 4514 заявками вже ухвалено позитивне рішення та нараховано 375,7 млн грн. Про це  Укрінформу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва.

«З 10 травня 2023 року, з моменту запуску програми «єВідновлення», у Донецькій області загалом на пошкоджене житло подано 7488 заявок для отримання державної допомоги. З них комісіями ухвалено позитивних рішень 4514. І нараховано компенсації на суму 375,7 млн грн. Це те, що людям на спеціальний рахунок перераховано, на ремонт», - сказала Гусєва.

Говорячи про сертифікати, видані жителям області, чиє житло повністю зруйноване російськими загарбниками, вона зазначила, що було подано 976 заявок, ухвалено позитивних рішень станом на сьогодні за 479 заявками.

«Так, 476 сертифікатів сформовано і три ще в роботі, тобто виходить 479 рішень ухвалено позитивних на суму 778 млн грн. І люди вже зараз можуть цими сертифікатами користуватися і купувати собі житло на території України», - додала Гусєва.

Вона навела приклади, коли люди, чиї будинки були зруйновані, отримали грошові сертифікати і вже купили собі житло за межами Донеччини.

Так, один колишній мешканець Краматорська, чиє житло знищив ворог, придбав помешкання в Моршині, інший - у Києві. Одна сім'я з Курахового на отримані сертифікати купила квартиру в Дніпрі, а друга - у місті Гребінка Полтавської області.

«Тобто досить активно у нас люди купують житло», - сказала Гусєва.

Як повідомлялося, 10 травня 2023 року стартувала програма «єВідновлення». Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заявку на отримання державної допомоги для його поточного ремонту. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми «єВідновлення» - власники знищеного житла можуть подати у застосунку «Дія» заявку на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті