"Чиновникам" окупаційних "адміністрацій" з Лиману та Мангуша загрожує 10 років ув'язнення

Двом громадянам, які очолювали підрозділи окупаційних "адміністрацій", заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Facebook 7 листопада.

"У червні 2022 року мешканець смт Мангуш Маріупольського району перейшов на бік представників квазіреспубліки й обійняв псевдопосаду "першого заступника голови адміністрації Першотравневого району днр", - зазначається у повідомленні.

Так званий "чиновник" координує діяльність комітету економіки, відділи ЖКГ, дорожнього будівництва та транспорту. Крім того, за відсутності голови "адміністрації" так званий заступник виконує його обов’язки.

"Інший чоловік погодився на пропозицію окупантів й став "начальником відділу цивільної оборони та надзвичайних ситуацій адміністрації м. Красний Лиман днр", - розповіли про другого колаборанта у прокуратурі.

Він відповідав за укомплектування особовим складом "підрозділів цивільної оборони", розпоряджався фондом захисних споруд і контролював будівництво. Чоловік моніторив стан радіаційної та хімічної обстановки, перевіряв організації й установи на дотримання вимог режиму секретності, збереження "державної таємниці".

Після деокупації населеного пункту українськими захисниками підозрюваний втік на захоплену росіянами територію.

Наразі обидва підозрювані перебувають у розшуку, ім загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, СБУ затримала колаборанток з "управління соцполітики РФ", яке діяло в окупованому Херсоні.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті