"Чиновникам" окупаційних "адміністрацій" з Лиману та Мангуша загрожує 10 років ув'язнення

Двом громадянам, які очолювали підрозділи окупаційних "адміністрацій", заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Facebook 7 листопада.

"У червні 2022 року мешканець смт Мангуш Маріупольського району перейшов на бік представників квазіреспубліки й обійняв псевдопосаду "першого заступника голови адміністрації Першотравневого району днр", - зазначається у повідомленні.

Так званий "чиновник" координує діяльність комітету економіки, відділи ЖКГ, дорожнього будівництва та транспорту. Крім того, за відсутності голови "адміністрації" так званий заступник виконує його обов’язки.

"Інший чоловік погодився на пропозицію окупантів й став "начальником відділу цивільної оборони та надзвичайних ситуацій адміністрації м. Красний Лиман днр", - розповіли про другого колаборанта у прокуратурі.

Він відповідав за укомплектування особовим складом "підрозділів цивільної оборони", розпоряджався фондом захисних споруд і контролював будівництво. Чоловік моніторив стан радіаційної та хімічної обстановки, перевіряв організації й установи на дотримання вимог режиму секретності, збереження "державної таємниці".

Після деокупації населеного пункту українськими захисниками підозрюваний втік на захоплену росіянами територію.

Наразі обидва підозрювані перебувають у розшуку, ім загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.

Як повідомлялось раніше, СБУ затримала колаборанток з "управління соцполітики РФ", яке діяло в окупованому Херсоні.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті