Що з обличчям? Єрмак відреагував на падіння цін на російську нафту

Глава Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на падіння ціни на російську нафту після запровадження Євросоюзом стелі ціни у 60 доларів за барель. Відповідне повідомлення він розмістив у своєму телеграм-каналі 9 грудня.

"Ну що? Що з обличчям?", - риторично питає росіян глава ОП, розмістивши графік динаміки цін.

Зазначимо, що вартість російського сорту нафти Urals у середу, 8 грудня, становила $43,73 за барель, за даними Argus Media, які оприлюднив Bloomberg.

Агентство зазначає, що Urals торгується значно нижче за стелю, встановлену в Євросоюзі та країнах G7.

Аналітики Bloomberg пишуть, що вартість російської Urals має знизитися через втрату європейських ринків, зростаючих ставок на її перевезення та скорочення кількості можливих покупців. Нижча ціна на енергоносій необхідна конкуренції на ринках Азії.

Як повідомлялося, з 5 грудня у країнах ЄС почало діяти ембарго на російську нафту, а також обмеження країнами G7 ціни на російську нафту.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті