Четвертий випадок сказу на Донеччині зафіксовано у Краматорському районі

Випадок сказу зафіксували у Краматорському районі Донецької області, пише Телеграм-канал "Донбасс. Важно" 26 липня.

"У Краматорському районі зафіксували випадок сказу", – сказано у повідомленні.

Уточнюється, що з початку року на Донеччині зареєстрували 4 випадки сказу: лабораторно підтвердили інфекційне захворювання у собаки, кота, кози та корови у трьох селах Покровського району та в селі Дмитрівка Краматорської громади. У Вирівці (Покровський район) карантинні обмеження скасовано, а в інших ще продовжуються оздоровчі заходи. Карантинні обмеження на сказ тварин введені терміном не менше ніж на два місяці.

"У Держспоживслужбі Донецької області запевнили, що в регіоні є необхідна кількість діагностичних засобів та вакцин для профілактики гострозаразних інфекційних захворювань, у тому числі загальних для людей та тварин, проти сказу в області є 41900 доз вакцин", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Краматорську вводять в експлуатацію мобільні захисні споруди.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті