Британський премʼєр Сунак сьогодні відвідає Київ й оголосить про новий пакет військової допомоги Україні

Премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак сьогодні відвідає Київ та оголосить про новий пакет військової допомоги Україні. Про це повідомили сайт британського уряду та Sky News 12 січня.

"Пан Сунак підпише з Президентом Володимиром Зеленським Угоду про співробітництво між Україною та Великою Британією у сфері безпеки, яка зобов'язує Велику Британію забезпечити обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислову кооперацію", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що нова угода також буде зобов'язувати Велику Британію допомагати Україні у випадку, якщо вона колись знову зазнає нападу з боку росії.

У Британії також анонсували, що військове фінансування України буде збільшено до 2,5 млрд фунтів стерлінгів у 2024-2025 роках, щонайменше 200 млн буде витрачено на термінову закупівлю та виробництво тисяч ударних та морських дронів.

Уточнюється, що під час візиту Сунак також оголосить про надання додаткової гуманітарної допомоги та допомоги для зміцнення енергетичної інфраструктури України. Крім того, Британія надасть додаткове фінансування та ресурси для вивчення англійської мови в Україні.

Раніше повідомлялось, що Зеленський обговорив із Сунаком питання зброї, гарантії безпеки та "формули миру".

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті