Британія, США та інші країни призупинили фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців після повідомлення про причетність до нападу на Ізраїль

Австралія, США, Велика Британія та інші країни Заходу призупинили фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) після того, як з'явилося повідомлення про його можливу причетність до нападу ХАМАС на Ізраїль. Про це пише "BBC News. Русская служба" 27 січня.

"Великобританія тимчасово припиняє фінансові вливання в БАПОР на час розгляду нами обставин справи", - цитує "BBC" заяву британської влади.

Раніше те саме зробили США, Канада, Італія та Австралія. 

"Євросоюз заявляє, що також має намір вжити заходів у міру проведення розслідування", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що країни призупинили фінансування БАПОР після того, як з'явилися повідомлення про можливу причетність його співробітників до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року. Звинувачення пролунали з боку Ізраїлю. 

"За словами представників офісу прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, встановлено, що деякі учасники нападу отримували зарплату в організації", - ідеться в повідомленні.

Напередодні генеральний комісар БАПОР Філіп Лаззаріні оголосив, що звільняє низку співробітників, підозрюваних у співучасті в теракті. Звинувачення Ізраїлю прозвучали на адресу 12 осіб, але точна кількість звільнених поки невідома.

Раніше повідомлялося, що після війни Ізраїль планує зробити буферну зону в Газі.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті