Британія прискорить виробництво бойової лазерної системи для України

Велика Британія хоче прискорити введення в експлуатацію лазерної зброї дальньої дії DragonFire, щоб передати її Україні. Про це заявив глава британського Міноборони Грант Шеппс, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

За словами міністра, комплекс планують розгорнути у 2027 році, але оборонне відомство спробує прискорити цей процес.

"Я вирішив прискорити виробництво лазерної системи DragonFire, тому що, з огляду на два великі конфлікти, один морський (атаки хуситів у Червоному морі - ред.) та один у Європі (війна в Україні - ред.), це може мати величезні наслідки, якщо з'явиться зброя, здатна, зокрема, знищувати дрони", - наводить Independent слова міністра.

Глава відомства зазначив, що "не потрібно багато уяви, щоб зрозуміти, як ця (зброя - ред.) може бути корисною, наприклад, в Україні". Шеппс також вважає, що DragonFire "не повинен бути на 100% ідеальним", щоб українці отримали його.

Систему DragonFire, що знищує цілі за допомогою лазерного променя і здатна наносити радіочастотні удари, випробують британські військові наступного місяця в рамках підготовки до оперативного розгортання. Велика Британія зараз активно працює над цим проєктом і надалі планує використовувати DragonFire не тільки в Україні, а й у Червоному морі для протидії хуситам, які здійснюють напади на кораблі.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті