Болгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Болгарія та Румунія офіційно приєднуються до Шенгенської зони 31 березня, але поки це лише часткове членство. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Єврокомісії 31 березня..

Зазначається, що буде скасовано контроль на повітряних і морських кордонах. На сухопутних кордонах з іншими країнами Євросоюзу контроль на певний час збережеться, рішення про його скасування має ухвалити Рада ЄС.

Як повідомляє Єврокомісія, з грудня минулого року Болгарія і Румунія вжили всіх необхідних заходів для забезпечення безперешкодного застосування Шенгенських правил з 31 березня 2024 року.

Президент Євроради Шарль Мішель привітав приєднання Болгарії та Румунії до Шенгену.

"Це сприятиме розвитку подорожей, торгівлі та туризму та ще більше зміцнить наш внутрішній ринок ЄС", - зазначив Мішель. 

Нагадаємо, 31 грудня 2023 року Рада ЄС схвалила входження Болгарії та Румунії до Шенгенської зони. 

Як повідомлялося, Чехія запропонувала обмежити пересування дипломатів РФ у Шенгенській зоні.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті