Бігла Королівська з ОПЗЖ не задекларувала нерухомість у РФ - ЗМІ

Проросійська політична діячка та народна депутатка від партії "ОПЗЖ" Наталія Королевська володіє у Московській області земельною ділянкою та будинком, які не були вказані у майнових деклараціях нардепки. Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Зазначається, що відповідно до даних з офіційного реєстру речових прав росії, з 2005 року Наталія Королевська є власницею земельної ділянки у селі Кругліно Дмитрівського району Московської області. На ділянці розташований будинок.

"Тут мова може йти про ознаки порушення двох статей Кримінального кодексу. Перша – це стаття 366-2, декларування недостовірної інформації. Або ще стаття 368-5, незаконне збагачення. В другому випадку – якщо набуте майно, без законних джерел доходів", — пояснив "Схемам" голова правління ГО "Антикорупційний штаб" та заступник голови Громадської ради при НАЗК Сергій Миткалик.

Журналісти також з'ясували, що нардепка перебувала в Німеччині, де, за даними джерел у Верховній Раді, вона проходить лікування. В апараті Верховної Ради на запит "Схем" відповіли, що потрібно 20 додаткових днів, щоб пояснити, з яких причин Королевська не ходить до парламенту.

Наразі відомо, що Наталія Королевська виїхала з України за два тижні до повномасштабного вторгнення РФ. У Верховній Раді із 21 квітня до 22 травня відбулося 66 голосувань, всі з яких були нею пропущені.

Як раніше повідомлялося, СБУ повідомила, що у Києві знешкодили злочинне угруповання екс-нардепа Ківи.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті