АМКУ розкрив другу за тиждень змову на тендерах з реконструкції стадіонів

Антимонопольний комітет (АМКУ) встановив змову між компанією ЕСГ-Україна та компанією Міленіум Спорт під час їхньої участі у публічній закупівлі послуг з реконструкції стадіону "Карпати" у місті Хуст, Закарпатської області. Про це повідомляє пресслужба АМКУ 21 грудня.

Комітет встановив, що між цими компаніями були господарські відносини, їхні працівники використовували однакові телефонні номери, компанії мали спільні особливості в оформленні тендерних пропозицій і інтереси обох компаній представляв один адвокат.

Враховуючи сукупність цих та інших доказів, АМКУ визнав, що ЕСГ-Україна та Міленіум Спорт вчинили антиконкурентні узгоджені дії, що стосуються спотворення результатів торгів.

За вказане порушення ЕСГ-Україна оштрафували на 2,3 млн грн, Міленіум Спорт – на 3,9 млн грн.

Закупівлю послуг з реконструкції стадіону проводило комунальне підприємство "Стадіон Карпати".

Напередодні АМКУ оштрафував дві компанії на рекордні 92 млн грн за змову на тендері на реконструкцію стадіону "Авангард" у Рівному.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті