Алієв: Вірмени в Карабаху повинні прийняти громадянство Азербайджану або шукати собі інше місце проживання

Вірмени, що мешкають у Карабаху, повинні або прийняти громадянство Азербайджану, або шукати собі інше місце проживання. Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв в інтерв'ю азербайджанському держтелебаченню, - повідомляє турецьке агентство "Анадолу".

За словами Алієва, Азербайджан неодноразово заявляв, що не обговорюватиме свої внутрішні справи з жодною країною. «Карабах – це наша внутрішня справа», - наголосив президент.

Глава держави додав, що «сепаратистам слід знати, що вони мають два варіанти вибору: або житимуть під прапором Азербайджану, або поїдуть».

Ільхам Алієв зазначив, що «за два з половиною роки, що пройшли з Другої Карабахської війни, Вірменія, її покровителі, а також країни, що її підтримують, і сили наочно побачили волю, рішучість, силу» Азербайджану.

Він зазначив, що за ці два з половиною роки у напрямку азербайджано-вірменського державного кордону, а також у регіоні, який перебуває під контролем тимчасово розміщених там російських миротворчих сил, сталося багато важливих подій. «Ми неодноразово демонстрували, що господарі цих земель – ми, і ми нікому не дозволимо господарювати на нашій території», – наголосив глава держави.

Ільхам Алієв зазначив, що в принципі Вірменія теж згодна з підходом Азербайджану, «оскільки іншого варіанту просто немає».

«Саме тому на зустрічах у Празі та Сочі у жовтні минулого року Вірменія офіційно визнала територіальну цілісність, суверенітет Азербайджану. Тобто, визнала, що питання кордону між двома країнами має бути вирішене на основі Алма-Атинської декларації 1991 року», - пояснив азербайджанський лідер.

Як повідомлялося, троє військових Азербайджану та четверо військових Вірменії загинули внаслідок перестрілки на кордоні.

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті