Акторка Олена Узлюк про фільм "Уроки толерантності": Ми не знаємо, чим живуть наші діти, що відчувають

Спецпоказ та зустріч із командою фільму "Уроки толерантності" пройшов у Києві 20 лютого, - повідомляє кореспондент ОстроВа.

Показ відбувся у столичному Українському Домі у рамках проєкту "Кінопростір" – спільної програми Українського Дому та Української Кіношколи.

Фільм "Уроки толерантності" режисера Аркадія Непиталюка розповідає історію української родини, яка, щоб розплатитися з боргами, стає учасницею програми з євроінтеграції «Уроки толерантності». Сім'я отримає субсидії, якщо прийме у себе вдома ЛГБТ-активіста, який проводитиме психологічні тренінги. Чи вдасться провінційній вчительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні упередження і стереотипи та поглянути на світ очима тих, кого вони оминали досі десятою дорогою.

Автори фільму розповіли, що стрічку знімали фактично під час блекаутів, повітряних тривог і всіх інших воєнних викликів.

"Чесно кажучи, для мене це кіно не про проблеми ЛГБТ, а саме про сімейні цінності. Про те, що ми не знаємо, як  чим живуть наші діти, що відчувають. І ми, я особисто, людина народжена в Радянському Союзі,  -  з нами батьки не говорили на ці теми відверто, ми не вміємо по великому рахунку говорити зі своїми дітьми  - це величезна проблема і великий біль. Ми вчимося. Я вчусь", - зазначила акторка Олена Узлюк.

Як повідомлялося, 11 лютого будівлю столичного кінотеатру «Жовтень» невідомі 11 лютого обмалювали фарбою, написавши гомофобні вислови, а також пофарбували сітілайти з афішею про ЛГБТ «Уроки толерантності».

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті