Івано-Франківські студенти долучилися до всеукраїнської акції протесту

Івано-Франківські студенти долучилися до всеукраїнської акції протесту. Вони проти платних послуг, які намагаються запровадити Міністерство освіти та науки України. Під стінами облдержадміністрації вчора зібралися півсотні місцевих спудеїв з плакатами «Ні – легалізованому хабарництву!» та «Освіта - не товар!». Подібні акції відбулися у 13 регіонах України, - повідомляє «Вежа».

Платне користування бібліотеками, спортзалами у вільний час, медпунктами та Інтернетом. А ще «фінансові санкції» за пропущені пари та перездачі заліків та іспитів. Такі ймовірні нововведення у Вишах викликало у місцевих студентів обурення.

Прийти до «Білого будинку» івано-франківских спудеїв спонукала масова акція у Сімферополі. Тамтешню молодь збентежив прейскурант «платних послуг» у Таврійському національному університеті. Студенти побоюються, міністерська постанова № 796 легалізує харабарництво у вузах, вважає організатор протесаної акції в Івано-Франківську Тарас Малий.

Півгодини протестанти чекали на реакцію чиновників. Не дочекавшись - віднесли звернення до приймальні голови ОДА. Студенти сподіваються, постанову № 796 відкличуть у Міносвіти. В іншому випадку – обіцяють перейти до більш радикальних методів. Зокрема, бойкотувати навчання.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи