Зірка серіалу "Надприродне" Михайло Коллінз зустрівся із Зеленським з питань розмінування України

Американський актор, зірка серіалу "Надприродне" та амбасадор UNITED24 Міша Коллінз розповів, що допомагати Україні в гуманітарному розмінуванні – це особисте питання. Про це повідомляється на сайті президента.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським актором Мішею Коллінзом, який став амбасадором платформи United24 у напрямі "Гуманітарне розмінування".

Актор розповів про свою особисту мотивацію допомагати Україні в очищенні територій від мін і про своє бажання поширювати інформацію про ситуацію в країні.

"Зі свого боку Міша Коллінз повідомив, що його товариш – британський журналіст і фотограф Джайлс Дьюлі – свого часу в Афганістані наступив на вибуховий пристрій і втратив обидві ноги та руку. Тож для нього допомагати в гуманітарному розмінуванні – це особисте питання", – розповіли у пресслужбі.

Зеленський подякував за його підтримку і наголосив про великий обсяг роботи, який потребує розмінування.

"Коли ми звільняємо від окупантів наші території, ми отримуємо багато проблем через заміновану місцевість. На сьогодні в нас понад 200 тисяч квадратних кілометрів замінованих територій. І ми відчуваємо великий дефіцит обладнання, щоб упоратися з такою великою територією", – розповів президент.

Міша Коллінз також відвідає Чернігівську область, де ознайомиться з роботою саперів.

"Навіть якщо війна в Україні закінчиться завтра, спадок війни залишатиметься, допоки вся земля не буде очищена від мін. Розмінування надзвичайно важливе. Тому що від вибухових пристроїв часто страждають діти та сім’ї, які йдуть у ліс збирають гриби. Я відчуваю свою роль як амбасадора в тому, щоб поширювати інформацію й розповідати історію про те, що відбувається в Україні, для моєї аудиторії по всьому світу й привертати увагу, щоб світова підтримка України й надалі тривала", – сказав Коллінз.

Також на зустрічі був присутній Джайлс Дьюлі, який розповів, що його фонд "Спадок війни" (Legacy of War Foundation) збирає кошти на розмінування і вже став офіційним партнером United24 у Великій Британії.

Міша Коллінз - справжнє ім'я – Дмітрі Тіппенс Крашнік – американський актор і режисер. Зіграв у фільмах "Стоунхендж. Апокаліпсис", "Карла", "Перерване життя", у телесеріалах "Швидка допомога", "Усі жінки – відьми". Найбільш відомий роллю ангела Кастіеля в серіалі "Надприродне".

Коллінз походить із сім’ї родом із Київської області. Актор вивчав українську політику та історію в коледжі й неодноразово приїздив в Україну, активно підтримує нашу країну від початку повномасштабного російського вторгнення.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті