Зйомки кіно принесли Львову 75 тисяч гривень



Львів перетворюється на місто кіно. Цього року за 11 місяців місто від зйомок кіно отримало майже 75 тис. грн. Було знято чотири фільми та декілька роликів, - повідомляє „ЗІК”.

Як стверджують фахівці, Львів є одним з найбільш пристосованих міст Європи для зйомок кіно. Одна з найнижчих вартостей за годину зйомки, повне сприяння від місцевої влади та неперевершена архітектура – все це Львів.

Процедура отримання дозволу на зйомку дуже проста. Щоб зняти фільм, компанії необхідно надіслати в Львівську міську раду відповідне звернення із зазначенням місця і часу зйомок. Надалі Львівська міська рада опрацьовує звернення, проводить погодження зйомок з відповідними структурами. Після цього готується розпорядження міського голови та здійснюється зйомка.

Окрім сплати внеску до бюджету компанія, що проводить зйомки, заключає ще договори на прибирання території, та угоди з органами внутрішніх справ (за необхідністю).

Іноді для зйомок фільмів орендують в ЛКП транспортні засоби. Так, при зйомці фільму «Simon Konianski» орендували в ЛКП «Львівелектротранс» тролейбус.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи