Мешканці окупованої Авдіївки розповіли, що до російської агресії в них були магазини, вода, світло і газ, вони отримували українські пенсії

Мешканці окупованої Авдіївки розповіли місцевим пропагандистам, що до російської агресії в них були магазини, вода, світло і газ, вони отримували українські пенсії. Це випливає з репортажу "Донецького агентства новин", "офіційного" сайту "ДНР".

Автор розповів, що "мирні жителі зустрічають (окупантів - "ОстроВ") дуже радісно і привітно". Вони розповідають, як погано їм жилося за часів України, проте їхні заяви, процитовані місцевим пропагандистом, продемонстрували, що всі біди мешканців Авдіївки почалися два роки тому, з початком так званої "СВО".

"З представниками влади Республіки та іншими представниками ЗМІ, ми заїхали на одну з вулиць у приватному секторі міста. Нас тут з привітністю зустріла місцева мешканка - Валентина, яка живе тут зі своєю мамою. Вона розповіла, що вже майже два роки перебувають тут без води, електрики та газопостачання", - пише ДАН.

"У нас довгий час працювали два магазини. Жінка, яка тримала один із магазинів, допомагала нам переводити в готівку пенсію", - повідомила Валентина з Авдіївки.

Розповідаючи про два роки життя в умовах російської агресії, вона нагадала, що "під час сильних боїв від можливих снарядів вони з мамою ховалися в передпокої під шафою, тому що підвал був затоплений, а допомогти вирішити цю проблему ніхто не міг". Хто саме обстрілював Авдіївку журналіст питати у місцевої мешканки не став.

Натомість він заявив, що "сьогодні жінка одразу ж відчула турботу нової влади, їй передали гуманітарну допомогу і пообіцяли направити фахівців для оформлення необхідних документів і виплат, а також оцінити стан будинку для подальшого відновлення".

Як повідомлялося раніше, матеріальна допомога "звільненим" жителям Авдіївки становить 10 тисяч рублів. Місцевий "політолог" Сергій Чепик упевнений, що отримання російських паспортів для людей, які втратили житло і майно, буде великою радістю.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті