Жертвами вибуху будинку в Бєлгороді стали 15 осіб. Аналітики констатують, що вибух стався з "російського" боку

Під час вибуху та обвалення під'їзду будинку в російському Бєлгороді 12 травня загинули 15 осіб. Про це повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время" з посиланням на МНС РФ.

"У Бєлгороді завершили пошуково-рятувальну операцію і розбір завалів під'їзду, що звалився. Фахівцям вдалося врятувати 17 осіб. На жаль, 15 - загинули, їх витягнуто з-під завалів", - ідеться в повідомленні МНС.

Напередодні в Бєлгороді обвалилися відразу десять поверхів у житловому будинку на вулиці Щорса, повністю зруйновано під'їзд. Під час розбору завалів рятувальниками обвалився дах.

Губернатор регіону В'ячеслав Гладков очікувано звинуватив в обваленні будинку українських військових. Міноборони РФ заявило, що на житловий будинок у Бєлгороді нібито впав "фрагмент ракети, збитої засобами ППО".

Водночас, як повідомляє Телеграм-канал "The Insider", аналітики констатують, що вибух, через який обвалився під'їзд будинку в Бєлгороді, стався з "російського" боку будинку.

"Незалежні дослідники звернули увагу на те, що фасад будинку на вулиці Щорса в Бєлгороді, в якому обвалився під'їзд, судячи із супутникових знімків, розташований приблизно паралельно кордону між Росією та Україною. Таким чином, зовнішня сторона будинку дивиться на північний схід, у глибину території Росії, а внутрішня дворова частина будинку спрямована на південний захід, у бік України. Вибух стався на зовнішній стороні будинку з "російського" боку. Про це пише, зокрема, OSINT-аналітик Олівер Александр", - зазначає "The Insider".

"Схожих висновків доходить і видання "Пепел". Журналісти видання теж зазначають, що епіцентр вибуху був із північно-східної частини будинку. На стороні, яка спрямована в бік України, більшість вікон цілі. З "російського" - немає жодного цілого вікна. Це вказує на те, що вибух був спрямований з "російського" боку, вважають вони...", - вказується також у повідомленні.  

Зі свого боку, "The Insider" зазначає на одному з відео розбору завалів значні руйнування під'їзду, сусіднього з тим, що обвалився, на північно-східній стороні будинку. На південно-західній стороні аналогічні руйнування відсутні. 

Телеграм-канал "Ватное болото" опублікував відео з моментом вибуху в під'їзді, який доводить, що будинок було підірвано зсередини. "Це не ракета і не КАБ. Вибух на першому поверсі, ударна хвиля назовні. Це рязанський цукор", - прокоментував Телеграм-канал.

Нагадаємо, що "рязанським цукром" у РФ називали мішки з гексогеном, якими ФСБ підривала багатоповерхові житлові будинки в перші роки правління Путіна.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті