Жертвами перестрілки у Нагірному Карабаху стали 5 людей

Між військовими Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабаху 5 березня сталася стрілянина, жертвами якої стали 5 людей. Про це повідомляє "Голос Америки".

Військове відомство Азербайджану заявило, що інцидент мав місце, коли азербайджанські військовослужбовці зупинили колону, яка пересувалася без дозволу, за підозрою у транспортуванні зброї. Як повідомляється, внаслідок перестрілки загинули двоє азербайджанських військових.

У МЗС Вірменії повідомили про вбивство трьох представників МВС самопроголошеної Нагірно-Карабахської республіки. У відомстві назвали абсурдними звинувачення у транспортуванні зброї, наголосивши, що у військових, які складали колону, були документи і лише табельна зброя.

У повідомленні нагадується, що міжнародне співтовариство визнає Нагірний Карабах частиною Азербайджану. Більшість його мешканців – етнічні вірмени. У 1990-ті роки Баку втратив контроль над значною частиною регіону. У 2020 році Азербайджану вдалося відвоювати частину території Нагірного Карабаху, після чого Баку та Єреван підписали угоду про припинення бойових дій. У регіоні зберігається напруженість.

Як повідомлялося, у Нагірному Карабаху сталася стрілянина між вірменською поліцією та військовими з Азербайджану.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті