Затримано організатора тренінгів «Як стати мільйонером» і його 4 озброєних охоронців

Р.Флетчера і 4 озброєних охоронців міліція скрутила силою. Про це УНІАН повідомили у Центрі громадських зв’язків Управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві. unian

Співробітники СБУ, бійці спецпідрозділу «Беркут» та працівники Управління боротьби з економічною злочинністю Голосіївського райуправління ГУ МВС України в Києві були змушені вчора застосувати прийоми рукопашного бою під час затримання організатора тренінгів «Як стати мільйонером» громадянина США Роберта ФЛЕТЧЕРА та 4-х його озброєних охоронців, які «були агресивно налаштовані». 

Як уточнили в ЦГЗ, затримання відбулося 23 листопада приблизно о 4.00 у виставковому центрі, який розташований біля метро «Лівобережна» після завершення Р.ФЛЕТЧЕРОМ проведення чергового «тренінгу».

При цьому в столичній міліції зазначили, що у чотирьох охоронців Р.ФЛЕТЧЕРА була вогнепальна зброя, у одного з них навіть карабін знаходився на бойовому взводі, тобто у ствольній коробці перебував набій.

Р.ФЛЕТЧЕРА було затримано за підозрою у заволодінні коштами українських громадян. Як повідомив начальник Головного управління МВС України в м. Києві Віталій ЯРЕМА, «за нашою інформацією, сума коштів, зібрана з громадян Р.ФЛЕТЧЕРОМ, перевищує 10 млн. дол.».

Стосовно Р.ФЛЕТЧЕРА (1963 р.н.) порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.190 ч.4 Кримінального кодексу України.

У ході розслідування кримінальної справи встановлено, що восени 2006 року Р.ФЛЕТЧЕР створив товариство з обмеженою відповідальністю «Глобальна система тренінгів», у якому він виступив співзасновником. Діяльність товариства зводилась до проведення тренінгів, які зазвичай проводились у нічний час, під час яких Р.ФЛЕТЧЕР, який видавав себе за успішного мільйонера, розповідав про різноманітні інвестиційні проекти, за рахунок яких можливо збагатитись, і роз`яснював, що чим більше коштів буде інвестовано - тим більший прибуток буде отриманий. Під час проведення тренінгів зі слухачами укладались договори позики та спільної діяльності під обіцянку виплати від 20 до 300% річних і отримувались кошти готівкою під розписки, а в деяких випадках - по прибуткових касових ордерах.

 

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи