Європа надасть 22 мільйони на вирішення екологічних проблем Калуша?

22 мільйони доларів готова виділити спільна місія ООН і ЄС для вивезення токсичних відходів з Калуша, - повідомляє "ТРК Вежа".

Про це повідомив калуський мер Ігор Насалик, з посиланням на попередню інформацію від представника програми розвитку ООН в Україні Сергія Волкова. Токсичні відходи зберігаються у Калуші в металевих бочках впродовж 30-ти років. Їх та грунт з-під них вивозитимуть спеціальними контейнерами для захоронення в країни Європи.

Нині у порівнянні із 2008 роком розсоли поширилися в Калуші на 100 метрів в напрямку річки Сівка. Тому треба негайно визначити найнебезпечніші ділянки й проводити на них захисні заходи. Нагадаємо, раніше спільна місія ООн та ЄС заявляла про загрозу для здоров’я жителів Калуша у разі вивільнення токсичних сполук, таких як гексахлорбензол зі сховища відходів у навколишнє середовище.

У Калуському районі було порушено екологічну рівновагу в товщі гірських порід Калуш-Голинського родовища калійних солей. Це спричинило численні провали земної поверхні над площею шахтних полів у Калуші, руйнування будинків і комунікацій. Згідно з указом президента, ці території оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації на 90 днів.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи