ЗСУ за добу відбили 14 ворожих атак на Лиманському напрямку, 7 - на Авдіївському

За добу українські захисники відбили 14 ворожих атак на Лиманському напрямку, 7 атак - на Авдіївському, загалом на фронті відбулося 81 бойове зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 22 лютого. 

"На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 7 атак ворога в районах населених пунктів Орлівка, Сєверне, Первомайське та Невельське", - йдеться у зведенні.

Крім цього, українські військові відбили 8 атак окупантів біля Андріївки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Торецька на бахмутському напрямку, де ворог намагався поліпшити своє тактичне становище. Також 2 атаки відбито неподалік Золотої Ниви на Новопавлівському напрямку та 4 атаки - на захід від Вербового та у Роботиного на запорізькому напрямку.

Своєю чергою, за добу противник здійснив 4 спроби наступу поблизу Синьківки Харківської області на Куп'янському напрямку.

Також ворог, за підтримки авіації, 31 раз намагався прорвати оборону ЗСУ в районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області на Мар'їнському напрямку.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" окупанти здійснили 2 спроби штурму позицій українських військ на лівобережжі Дніпра в Херсонській області.

Як повідомлялося, ЗСУ отримали бронетранспортери M113, обладнані для евакуації поранених. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті