Ворог для атак на Україну менше застосовує тактичну авіацію з КАБами - Ігнат

Ворог зменшив застосування тактичної авіації та керованих авіабомб, але загроза залишається. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Ворог зменшив активність застосування авіації з використанням керованих авіабомб, але все-таки авіаудари продовжуються. А-50 (розвідувальних літаків - ред.) дійсно тривалий час немає, не зʼявляється ані у Ростовській області, ані в акваторії Азовського моря. Противник заявив, що буде відновлювати ті, що на зберіганні знаходяться. Наскільки цей процес буде швидким, сказати важко. Але ці літаки їм вкрай потрібні, щоб планувати удари, проводити радіолокаційну розвідку», - сказав Ігнат.

Він відзначив, що ситуація змінюється постійно, після застосування зенітних ракет по російських літаках вони покинули український повітряний простір. Втім, як наголосив Ігнат, це не триватиме довго.

«Протягом минулої ночі, вчорашнього дня кілька десятків керованих авіабомб були спрямовані з різних напрямків. Ніч справді була тихою, цю ніч знову було затишшя. Ворог завдав ударів і балістичною, і керованою авіаційною ракетою, і на ранок бачимо, що кілька ударних груп Су-34, Су-35 можуть готуватися до завдання ударів саме на східному та північному напрямках», - сказав Ігнат.

Як повідомлялося, збитий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті