Лікарі борються за життя Фіцо. Замах був з політичних мотивів - уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр Роберт Фіцо, який раніше зазнав замаху, все ще перебуває на операційному столі. Їхні слова на брифінгу наводить портал Aktuality, повідомляє "Європейська правда".

Каліняк повідомив, що Фіцо все ще оперують, спростувавши повідомлення ЗМІ про те, що прем'єр-міністр вже перебуває в стабільному стані. "Трагічний день для нас означає боротьбу за життя прем'єр-міністра", – заявив словацький міністр оборони.

Міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток також підтвердив інформацію про те, що Фіцо досі оперують. "Злочинець зробив п'ять пострілів, і прем'єр-міністр перебуває у критичному стані. Він все ще перебуває на операційному столі", – сказав він.

Голова словацького МВС також заявив, що рішення стрільця "було політично мотивованим" і виникло незабаром після президентських виборів.

Шушай Ешток також оголосив, що влада посилить охорону урядовців, політиків, зокрема опозиційних, та представників ЗМІ Словаччини.

Як повідомлялося, нападником на прем'єр-міністра Словаччини Роберто Фіцо виявився відомий словацький письменник Юрай Чінтула.

Нагадаємо, 15 травня кілька пострілів пролунало після засідання кабінету міністрів Словаччини, коли прем'єр-міністр Роберт Фіцо вийшов до публіки.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті