Влада Прикарпаття заперечує свою причетність до друку зайвих бюлетенів і вимагає розслідування

Губернатор Івано-Франківщини Михайло Вишиванюк категорично заперечив причетність обласної влади до виявлення зайвих бюлетенів на поліграфічному підприємстві «Кубекс» в Івано-Франківську. Про це Михайло Вишиванюк заявив сьогодні, 27 жовтня, на позачерговій сорок третій сесії обласної ради, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Водночас, голова облдержадміністрації М. Вишиванюк підтримує звернення депутатів облради до правоохоронних органів з вимогою розслідувати цю справу і дати належну оцінку діям осіб, причетних до факту порушення чинного законодавства.

" Дуже сумно, що такий факт є в нашій області", - наголосив губернатор. Він також запевнив, що

обласна державна адміністрація, райдержадміністрації роблять все належне, щоб вибори на Івано-Франківщині Були чесні і прозорі.

кщо  дійсно хтось замовляв ці бюлетені, то як їх можна використати, коли у нас 30% населення в області відсутні ", - зауважив Михайло Вишиванюк.

Як вже повідомлялося раніше, позачергова 43 сесія обласної ради схвалила Звернення до Президента України, Генпрокурора, ЦВК, міжнародних спостерігачів, акредитованих в Україні, до органів виконавчої влади області, правоохоронних органів, територіальних і дільничних комісій та до виборців Прикарпаття «дати належну оцінку діям осіб, причетних до факту порушення чинного законодавства про вибори» та «застерегти всіх членів дільничних та територіальних виборчих комісій від спокуси фальсифікацій результатів народного волевиявлення».

Нагадаємо, 26 жовтня на Івано-Франківській друкарні "Кубекс", яка виготовляє бюлетені для виборчих дільниць на Прикарпатті, виявлено зайвих майже 200 тисяч бюлетенів по багатомандатному виборчому округу і 80 000 – по мажоритарних виборчих округах.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи