Угорські та румунські ультраправі вже націлилися на території України

Глава ультраправої румунської партії AUR Клаудіу Тирзіу розповів про бажання окупувати території України від Одеської області до Закарпаття. Його слова наводять румунські націоналістичні ЗМІ. 

На думку ультраправого політика, Румунія може "пожертвувати членством Румунії в НАТО" заради захоплення українських територій. 

"Ми не будемо по-справжньому суверенними доти, доки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах! Південна Бессарабія, Північна Буковина, Земля Герца (територія у складі Чернівецької області), Закарпаття - все, що було і є частиною румунської нації, повинно повернутися в кордони кордонів однієї і тієї ж держави!", - заявив він.

Тим часом, на українське Закарпаття претендують ультранаціоналісти ще одного сусіда України - Угорщини. Лідер вкрай правої угорської партії "Наша Батьківщина" Ласло Тороцкаї заявив, що за референдумом 1991 року Закарпаття у складі України має мати широку автономію, але Україна цього не дотримується. На його думку, якщо Україна в якийсь момент втратить державність, Закарпаття як автономія могло б возз'єднатися з Угорщиною мирним шляхом.

1 грудня 1991 року в Закарпатті відбувся місцевий референдум, на якому населення проголосувало за те, щоб регіон набув статусу самоврядної території у складі України. Київ і міжнародне співтовариство не визнали легітимність цього референдуму. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті