Угорські перевізники заявили. що блокувати український кордон будуть тихо і осторонь

Угорські перевізники, які планують розпочати демонстрацію на прикордонному пункті "Загонь — Чоп", не блокуватимуть кордон для вантажівок. Про це сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в етері телемаратону "Єдині новини". 

Українські прикордонники отримали інформацію від угорців, що під час демонстрації на прикордонному пункті пропуску "Загонь — Чоп", яку планують розпочати 11 грудня приблизно об 11 годині ранку, «начебто не відбуватиметься перекриття руху". 

Нагадаємо, напередодні в Асоціації угорських автоперевізників (MKFE) заявили, що почнуть демонстрацію на цьому прикордонному пункті, аби привернути увагу Єврокомісії та уряду Угорщини до "серйозного впливу" угоди між Європейським Союзом та Україною.

Зокрема, перевізники вимагають переглянути угоду та відновити ліцензійні квоти для українсько-угорських перевезень.

Як повідомлялося, станом на 10 грудня на кордоні з Польщею в черзі близько 3,5 тисячі вантажівок. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті