Вчора, згідно графіку, розпочалось будівництво пасажирського терміналу аеропорту "Львів"

15 вересня голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть спільно з міським головою Львова Андрієм Садовим та генеральним директором ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» Олександром Загревою урочисто заклали капсулу у будівництво нового пасажирського терміналу аеропорту «Львів» до Євро-2012, - повідомили кореспондента „ОстроВ” в прес-службі ЛОДА.

Підрядником у будівництві нового терміналу, проект якого розробила компанія «Тебодін – Україна», є корпорація «Альтіс – Холдинг».

«Усі три термінали (новий площею 39 тис. м. кв, реконструйований існуючий – 10,7 тис. м. кв та тимчасовий – 4,7 тис. м. кв) Львівського аеропорту дадуть можливість пропускати 2 тисячі 800 пасажирів на годину, що є виконанням вимоги УЄФА і гарантією комфортного пересування учасників і гостей чемпіонату», - наголосив Микола Кміть.

«Важливо зазначити, що Львівський аеропорт реконструюється не лише під Євро-2012, а й для потреб громади нашого краю. На час робіт тут буде створено близько ста робочих місць, а після завершення робіт – понад 300 осіб матимуть нові робочі місця. Окрім цього, тут буде збудовано паркінги на 400 критих та 900 відкритих місць», - зазначив голова Львівської ОДА.

Для довідки:
Загальна вартість комплексу усіх робіт по підготовці аеропорту «Львів» до Євро-2012 становить понад 2 мільярди гривень.
Близько 1 мільярда з цієї суми – це вартість аеродрому, ще 1,2 мільярда – вартість нового терміналу із усіма мережами та інфраструктурою. Окрім цього, ще 100 мільйонів гривень коштуватиме реконструкція існуючого терміналу.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи