В Україні вперше засуджено суддю, яка депортувала кримчан з окупованого півострова

В Україні засуджено суддю, яка депортувала мешканців Криму з тимчасово окупованого українського півострова. Про це повідомила СБУ у своєму Телеграм-каналі 5 квітня.

"Служба безпеки спільно зі слідчими Нацполіції зібрала беззаперечні докази вини окупаційної "судді", яка сприяє примусовому видворенню кримчан з території тимчасово захопленого півострова, – сказано в повідомленні. – З 2014 року вона прийняла "судові" рішення щодо насильницької депортації за межі Криму понад 20 місцевих жителів".

Підкреслюється, що за матеріалами СБУ суд призначив зловмисниці 10 років ув’язнення, початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання.

Уточнюється, що засудженою є колишня українська суддя, яка після окупації півострова добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. За це ворог призначив її очільницею так званого "Армянського міського суду Республіки Крим".

Перебуваючи на "посаді", вона приймала незаконні рішення щодо депортації мирних жителів за нібито відсутність документів і недотримання "правил перебування" на захопленій території. На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав фігурантку винною за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Раніше повідомлялось, що Данілов назвав 12 кроків щодо деокупації Криму: депортація росіян і "демонтаж" Кримського мосту.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті