В Тернопільській області відкриють перший пам’ятник заробітчанам



На Тернопільщині спорудять перший в Україні пам’ятник заробітчанам, - повідомляє „ЗІК”.
На Тернопільщині, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» Теребовлянського району, планують спорудити перший в Україні пам’ятник заробітчанам. Цю ініціативу підтримав владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ. Про це повідомили 13 травня власкору ЗІКу у прес-службі єпархії.

Ідея проекту належить українській заробітчанській спільноті. Таким чином, мають намір увічнити пам’ять про новітню хвилю української трудової міграції.

Авторську композицію Андрія Пилипіва – магістра Львівської національної академії мистецтв – встановлять на чудотворному місці поблизу дзвінниці. В основі задуму – трагедія українських родин, розшматованих заробітчанством та його суспільними наслідками.

У центрі композиції буде хрест, фігури батька, матері й дитини, що асоціюється з біблійною Святою родиною та сучасними українськими реаліями.

Координатор проекту – пасторальний Координатор українських греко-католицьких громад в Італії отець Василь Поточняк.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи