У Тбілісі українські і грузинські активісти закликали "примусити Росію заплатити" і виключити РФ з ООН

У Тбілісі 1 березня на мосту Миру відбулась акція, на якій закликали "примусити Росію заплатити" і виключити РФ з ООН.

Українські та грузинські активісти у співпраці з ініціативною групою #unrussiaUN вирішили привернути увагу до злочинів Росії, які вона коїла протягом більш ніж 30 років. А також нагадати світу, що РФ і по сьогоднішній день незаконно займає місце СРСР в ООН. Для цього вони вивісили банер, який закликає "примусити Росію заплатити" на мосту Миру у місті Тбілісі, Грузія. 

На банері є QR-код, який веде на петицію "Kick Russia out of the UN" на платформі change.org, яка створена українцями. Петиція набрала майже 400 тисяч підписів. Також на сайті ініціативи #unrussiaUN зібрано відповідну доказову базу. Зокрема, про статтю 23 Статуту ООН, у якій зазначено, що Радянський Союз досі існує, а Росія взагалі не згадується.

У тексті петиції наголошується, що без визнання незаконної присутності Росії в ООН і, відповідно, в Раді Безпеки ООН, засудження російських військових злочинців, репарації та компенсації Україні (навіть у разі зміни режиму в Росії) залежатимуть від доброї волі Росії, а не визначатимуться легітимною судовою процедурою.

Також автори петиції підкреслюють, що видалення РФ з ООН надасть Україні можливість скористатися законними механізмами отримання всіх заморожених коштів Росії, за зразком Кувейту 1991 року.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті