У Стельмахівці на Луганщині залишилася лише 1 людина з довоєнних 500 жителів

У Стельмахівці Луганської області залишився лише один мешканець із довоєнного населення в 500 осіб. Про це 18 травня в Telegram повідомили представники обласної військової адміністрації.

"У Стельмахівці залишається тільки один мешканець - вмовляємо його евакуюватися, іншим п'ятьом допомогли виїхати протягом останніх трьох днів... У селі, де до війни мешкало понад 500 осіб, залишився тільки один чоловік, який поки що відмовляється виїжджати", - повідомили в ОВА.

В адміністрації зазначили, що протягом останніх тижнів ніхто не хотів виїжджати зі Стельмахівки, попри щоденні обстріли і те, що люди жили в підвалах. Минулої доби росіяни знову обстріляли це село, а також намагалися атакувати околиці сусіднього Новоселівського, з якого останні мешканці виїхали кілька місяців тому.

"Однак, на початку тижня нам вдалося вмовити евакуюватися чоловіка, а вчора - ще чотирьох місцевих мешканців, серед яких одна людина з інвалідністю. Вони вже в безпеці - розселенням і забезпеченням усім необхідним опікується Коломийська військова адміністрація", - йдеться в повідомленні.

Зовсім небагато людей залишається в інших звільнених населених пунктах Коломийської громади - їх також переконують евакуюватися.

Нагадаємо, раніше голова Луганської ОВА Артем Лисогор розповів, як окупанти готуються до контрнаступу України.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті