Росія почала навчання з підготовки та застосування ядерної зброї "з практичним відпрацюванням питань"

Навчання з підготовки та застосування ядерної зброї почалися в РФ 21 травня. Про це повідомило міноборони Росії в Телеграм.

"Відповідно до доручення Верховного Головнокомандувача Збройних Сил Російської Федерації в Південному військовому окрузі під керівництвом Генерального штабу ЗС РФ розпочалося проведення першого етапу навчання з практичним відпрацюванням питань підготовки і застосування нестратегічної ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

"У межах цього етапу особовий склад ракетних з'єднань Південного військового округу відпрацьовує навчально-бойові завдання одержання спеціальних боєприпасів для оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер", спорядження ними ракет-носіїв і потайного висування в призначений позиційний район для підготовки до проведення ракетних пусків", - повідомило російське відомство.

Зазначається, що "особовий склад задіяних у навчанні підрозділів авіації Повітряно-космічних сил Росії відпрацьовує спорядження спеціальними бойовими частинами авіаційних засобів ураження, зокрема аеробалістичних гіперзвукових ракет "Кинджал", і вильоти в призначені райони патрулювання".

Міноборони росії також повідомило, що "навчання, яке проводять, спрямоване на підтримання готовності особового складу і техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування і з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви і погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації".

Раніше повідомлялося, що Макрон запропонував захистити Європу ядерною зброєю Франції.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті