У росії міносвіти рекомендувало вчителям вести "Розмови про важливе" на всіх уроках поспіль

Академія міністерства освіти росії дала рекомендації вчителям обговорювати теми курсу "Розмови про важливе" на уроках з усіх шкільних предметів. Про це пишуть російські опозиційні телеграм-канали.

"Якщо зараз "Розмови про важливе" - це одне заняття на тиждень, то тепер, за задумом чиновників, матеріал цього курсу педагоги мають включити у всю шкільну програму. Якщо це буде зроблено, то батькам буде дуже складно уникнути впливу на дітей цього курсу, на заняттях якого, серед інших тем, говорять про війну і патріотизм", - ідеться в повідомленнях.

Так, голова центру цифрових технологій освіти академії Юлія Федорова сказала, що "цілісну картину світу" у дітей мають формувати не тільки класні керівники, а й усі вчителі школи. Для цього академія щотижня проводитиме онлайн-лекції, на яких її співробітники розповідатимуть вчителям, як вбудувати "Розмови про важливе" в навчальні програми їхніх предметів.

Приміром, вчителям географії вони запропонували розповісти дітям про технічні досягнення росії, які допомогли прокласти Північний морський шлях, вчителям фізики - про досягнення і перспективи росії в космічній галузі та медицині, вчителям математики - про створення інноваційних матеріалів, нові технології та штучний інтелект.

Журналісти нагадують, що курс "Розмови про важливе" з'явився в російській шкільній програмі 2022 року після того, як влада почала посилювати пропаганду у сфері освіти. Курс використовують для того, щоб сформувати у школярів позитивне ставлення до того, що відбувається у країні, і війни проти України.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті